#БезБолка

Лазерна епилация от ново поколениe – какво трябва да знаем?

Из списание InGlobo, което писа за REINA Aesthetic

Въпреки че лазерната епилация не е нищо ново, иновациите в уредите за такива процедури продължават да ни удивяват. В България вече се предлагат процедури за премахване на окосмяването с апарат от най-ново поколение, който е бърз, двойно по-силен от най-близкия си конкурент, почти десет пъти по-мощен от някои от по-старите машини за епилация и най-важното – работи безболезнено! „При новата технология се използват много къси импулси с висока доза енергия, идеална за всякакъв вид косми. Тази система ни позволява да работим без никакъв дискомфорт или болка, което прави лазерна епилация напълно поносима за всички пациенти“, коментират от естетичен център REINA, в който от няколко месеца работят с най-новата технология на пазара. Обърнахме се към специалистите там с няколко въпроса за процедурите с иновативния апарат.

Какво е различното при технологията, която използвате, освен че работи без да причинява дискомфорт?

Нашият лазер работи директно върху структурата на косъма и го умъртвява, докато други лазери с по-ниска ниска мощност просто увреждат космите и те се възстановяват. Резултатите от първата процедура се виждат до 14 дни. След това започва следващата фаза на растеж на космите. Това не са същите косми. По всяко време само 30% от окосмяването е във фаза на растеж и лазерът може да третира само растящи косми. Ето защо са необходими няколко процедури. 

Колко процедури?

За повечето хора са необходими около 6 процедури, които се правят на определен период от време в зависимост от зоната, която се обработва. Например – ако се прави лазерна епилация на подмишници интервалът между процедурите е 45 дни, ако е за цели крака, трябва да има около 60 дни между процедурите. 

Пречи ли тенът?

Третирането с апарата може да се провежда по всяко време от годината. Това не е като старите технологии, които могат да се използват само през зимата. Няма проблем да се обработва кожа с тен, стига да са минали 3 дни от последното активно излагане на слънце.

Колко време отнемат сесиите?

Това зависи основно от зоната, която искате да третирате. Например – горната устна може да отнеме минута, а целите крака малко над час.

Естетичен център REINA се намира в София, бул. „Александър Стамболийски” 130-132,

тел: 0889 38 55 56, www.reina.bg

Цялата статия можете да прочете и в хартиения брой на списание InGlobo бр. 10, 2020 г.

Свържете се с нас