Как да възстановим кожата си след лятото?

Летният сезон подлага кожа ни на редица предизвикателства. Тя е нашата първа защитна бариера спрямо външните неблагоприятни условия, затова е важно да е здрава и в добро състояние.  

Smiling pretty woman in straw hat posing on sunny beach near ocean with bouquet of flowers. Close up portrait.

През лятото, кожата се настройва към климатичните промени, за да се защити от фактори, които я увреждат, като активното слънце, сухия въздух, солената морска вода и летния бриз, а използването на климатик я дехидратира още повече. В реакция на тези фактори, тя става по-мазна, като себумът се локализира най-вече в Т-зоната. Тези части от лицето са най-открити и съответно най-лесно изгарят и поемат негативно влияние от околната среда. Едно от най-важните неща, които трябва да знаем, е че в тези случаи не е добре да прекаляваме с опитите да премахнем излишната мазнина и „изсушим“ кожата си, тъй като това задейства още повече нейните защитни механизми и ефектът е по-скоро обратен.

Здравата кожа сама се адаптира към смяната на сезоните, според климатичните промени. Затова е важно да знаем някои основни промени, които настъпват в нея през лятото и да ѝ дадем шанс да се пренастрои към смяната на сезоните. Твърде активната грижа може да направи кожата ни „ленива“, затова е добре да я стимулираме към тази адаптация по естествен път. Най-добрият метод е да направим цялостен детокс на организма си, който може да се извърши чрез хранителен режим, комбиниран с детокс с масажи и лимфен дренаж. Един от най-добрите методи за нейното „събуждане“ е дълбокото почистване и хидратация. Трите етапа, през които трябва да преминем, за да се възстановим и заздравим кожата си след летния сезон са ексфолиране, хидратиране и подхранване със специална грижа, съобразена с характеристиките на нашия тип. 

Естественото ѝ стимулиране е най-добрия метод, който можете да изберете, а ние от Reina Aesthetic препоръчваме комбинация от процедури, залагащи на природосъобразни средства и серуми, които да активират защитните функции на организма ни. Иновативната процедура, която най-лесно и бързо спомага именно тези процеси в кожата е Hydrafacial 2.0, а в съчетание с лимфния дренаж, тялото може по-лесно и бързо да се избави и от натрупаните токсини.

В Естетичен център REINA предлагаме и Hydrafacial 2.0 за мъже с брада, при която се третира кожата на лицето над брадата. Процедурата се извършва по същия начин и със същите серуми, но зоната, която се обработва е по-малка. Повече за процедурата за мъже можете да видите тук.

Всички цени за процедурите с Hydrafacial можете да видите тук

Свържете се с нас