Как да се грижите за косата си у дома – в няколко стъпки?

Нещата, които всеки един мъж трябва да знае за косата си

Всеки съвременен мъж отделя внимание и време, както за добрия вид на косата си, така и за перфектната форма на своята брада. Един истински джентълмен никога не подценява важността на подстригването. Вашият избор на прическа е ключов за начина, по който светът ви възприема, а и в много случаи от основно значение за това колко време ще прекарвате пред огледалото в подготовка да излезете сутрин.

Шекспировият Полоний може да е изповядвал, че облеклото прави човека. Това не изключва и визията на косата и брадата, които са най-явната част от вас през целия ден. Затова подбрахме няколко съвета, които сме сигурни, че ще ви бъдат полезни в ежедневието:

Първа стъпка: Негово Величество Шампоанът

За да започнете вашата рутинна грижа за косата, изберете разумно шампоан и балсам. За суха коса търсете овлажняващи или хидратиращи продукти, които съдържат масла (с арганово масло например). За мазна или тънка коса потърсете шампоан от чаено дърво и балсам за чаено дърво, които хидратират косата, като същевременно облекчават сърбежа и лющенето на скалпа. Не забравяйте да използвате топла или хладна вода за миене на косата и НИКОГА гореща. Тя само би задълбочила проблемите с косата като пърхот, омазняване и т.н.

Стъпка втора: Стилизиране

Използвайте гел или помада, но не твърде много. Ако харесвате изискан стил, използвайте помада, докато косата ви е все още мокра, тъй като може да помогне на косата ви да изглежда свежо поддържана през целия ден.

Стъпка трета: Гребен – за по-изискан стил или с пръсти за по-небрежен вид

Срешете косата си внимателно, но старателно след нанасяне на продукта и оформете в желаната форма и посока.

Стъпка четвърта: Редовно посещавайте Вашия бръснар. Можете много лесно и бързо да запазите час тук. Гарантираме Ви, че нашият барбър е един от най-подготвените и опитни кадри в занаята.  

Свържете се с нас